Wensvaders

Wensvaders

Er is in de afgelopen decennia veel bereikt op het gebied van homo-emancipatie, maar de strijd om emancipatie van homomannen is nog niet klaar. Homoseksuele mannen met een kinderwens lopen tegen allerlei oneerlijke regelgeving en wetgeving aan. De meeste landen staan adoptie door een homostel niet toe, de Nederlandse wet staat commercieel draagmoederschap niet toe en de ivf-klinieken helpen wel onvruchtbare lesbische stellen, maar geen homostellen.


Een belangrijke factor in de coming out van homo-mannen is de angst om geen vader te zullen worden. Een groeiende groep homomannen, ook steeds vaker jonge homomannen veelal zelfs twintigers, zoekt naar mogelijkheden om hun kinderwens te vervullen. Net als heterostellen willen zij, zodra zij een serieuze partner gevonden hebben, een gezin vormen. Vooral het aantal homomannen dat kiest voor de hulp van een draagmoeder groeit sterk.

Documentaire: Het Zaad en de 11 Eitjes

Bosch Film produceerde de film ‘Het Zaad en de 11 Eitjes’. De film laat het moeilijke proces zien van Dennis en Lody, twintigers met een grote kinderwens. Zij geven een persoonlijke en intieme kijk in hun proces om hun kinderwens werkelijkheid te maken en alle hobbels die zij daarvoor moeten nemen. Dennis en Lody zijn met deze film rolmodellen voor andere homomannen met een kinderwens. De film is primetime uitgezonden door de KRO-NCRV.

‘De film gezien in tranen. Hulde aan de makers van deze docu. Wat is dit goed neergezet en overgebracht’ – Riëtte via Facebook

Symposium en landelijke ontmoetingsdagen met wensvaders

Wij organiseren een landelijk symposium over het thema wensvaders met 260 genodigden en 10 filmvertoningen in het land met aansluitend ontmoeting en gesprek met het publiek. Deze vertoningen zijn bedoeld voor jonge homoseksuele mannen die hun eigen kinderwens willen onderzoeken of willen bespreekbaar maken en mensen uit hun omgeving. Uit een rondgang langs verschillende LHTBI-belangenorganisaties in het land bleek dat er grote behoefte bestaat hieraan.

‘Wat is het in ons land toch krom geregeld! Goed dat jullie dit aankaarten’ – Dennis via Facebook

Hiermee geven we wensvaders stem en smoel bij een breed publiek om de acceptatie van homovaderschap te vergroten en te verdiepen.

Bekijk hier de trailer en hier kun je de hele documentaire terugkijken via 2doc.

Back to Top