Trainingen kwetsbare jongeren

Trainingen kwetsbare jongeren

Kwetsbare jongeren die vastgelopen zijn in het onderwijs of voortijdig zijn uitgevallen kunnen terecht bij een entree-opleiding van een ROC om na een jaar door te stromen naar een vervolgopleiding MBO-2 of naar de arbeidsmarkt. Deze jongeren hebben vaak al een hoop negatieve ervaringen gehad en hun zelfbeeld is veelal laag. Het is voor hen daardoor erg moeilijk om zich op een krachtige, positieve manier te presenteren aan een potentiële nieuwe werkgever. Pas als zij zich gezien en gehoord voelen stellen zij zich open voor wat zij van je kunnen leren en kunnen zij door nieuwe positieve ervaringen groeien.

Intensieve training

Tijdens de door ons ontwikkelde training ‘Geef me een Kans!’ gaan we in korte tijd intensief met de jongeren aan de slag om hun persoonlijke performance, hun motivatie en hun zelfvertrouwen te vergroten. Hun eigen ervaringen staan centraal. De docenten zijn onderdeel van de training en dat schept een nieuwe band.

Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik?

Middels film, fotografie en trainingen werken wij actief aan de presentatie- en sollicitatie skills van deze jongeren. Samen met hen gaan we op zoek naar antwoorden op de vragen ‘wie ben ik?’ ‘wat kan ik?’ ‘wat wil ik?’. Elke jongere krijgt een persoonlijke film-CV die zij bij het zoeken naar stage of werk kunnen gebruiken. De verbeelding van hun wensen geeft inzicht en biedt nieuwe perspectieven. Dit helpt hen om zichzelf op een positieve manier stem en smoel te geven en genereert trots.

Voor meer informatie over deze training neemt u contact met ons op.

Back to Top